Низькі люди живуть довше

Спостерігаючи за літніми людьми, часто помічаємо, що вони зовсім низького росту. Тож учені висунули теорію про те, що, можливо, ми бачимо так багато низькорослих довгожителів через те, що вони живуть довше, ніж їх високі однолітки.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у японських жінок найдовша тривалість життя у світі – 86 років. Так співпало, що їх середній зріст у віці від 75 до 79 становить 150 см. Ще одна цікава кореляція між рівнем життя і зростом. Дослідники відзначають, що під час стресових ситуацій, таких як, наприклад, масове безробіття, зріст людей в середньому нижчий, ніж у благополучні часи.

На підтримку низького зросту і довгого життя виступає факт наявності «гена Мафусаїла». Експерти виявили, що у невеликого відсотка жителів є рідкісна генетична мутація, завдяки якій клітини споживають меншу кількість гормону росту. В результаті їх зріст, як правило, низький, і живуть вони довше.

Проте, існує велика кількість інших факторів, які говорять про те, як довго буде жити людина, серед них: генетика, спосіб життя, вага при народженні, догляд і харчування в ранньому дитинстві, щеплення, антибіотики, дієта і рівень прибутків.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>