І своїх діток мають, і прийомних доглядають

Нещодавно мені випала приємна нагода зустрітися із сім’єю Володимира та Лариси Якубовських, які мешкають у селі Жолобів, що на Тернопільщині. Вони дотримуються постулату: найкращий спосіб зробити дітей хорошими – зробити їх щасливими.

Володимир та Лариса дружать ще з тре-тього класу. А після закінчення школи поєднали свої долі. У сім’ї народилося троє діток: Віталій, Аліна та Вадим. Старший син – студент відділу “Образотворче мистецтво” Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту ім. Т.Г. Шевченка, дочка здобуває фах крою і вишивання у Кременецькому ПТУ №6, а молодший син навчається у п’ятому класі.

– Ми прагнемо жити з вірою у себе, в людей, – розповідають Володимир Васильович та Лариса Іванівна. – Останнім часом нас особливо хвилює й турбує нелюдське ставлення до підростаючого покоління. Хочеться, щоб наше життя було прожите недаремно, тому вирішили віддати свою любов і турботу покинутим дітям.

Подружжя відвідало Тернопільський дитячий будинок змішаного типу для дітей дошкільного і шкільного віку “Вифлеєм”. Там вони придивилися до 11-річної Валентини та дев’ятирічного Едуарда. Понад рік довелося оформлювати відповідні документи, аби ці діти увійшли в їхню сім’ю. Тут Валя й Едик відчули ласку, щирість та турботу, душевне тепло всієї родини. І що дуже важливо – вони обоє відразу почали говорити: “Мамо… Тату… Я тебе люблю!”

Прийомна дочка Валентина сама родом із Чорткова, навчається разом із Вадимом у п’ятому класі, захоплюється бісероплетінням. Едик навчається у другому класі. Хлопчик завжди веселий, говіркий, цікавий.

Господар оселі Якубовських (диякон місцевої громади Церкви християн віри Євангельської) намагається увесь час перебувати серед людей і використовувати всю свою внутрішню та творчу енергію у повсякденному житті та роботі. Із 2006-го року він обіймає посаду Жолобівського сільського голови.

Борис Федишен, Тернопільська область

Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>