Жабу посадили на трон

Сфотографуватися з ропухою хоч відбавляй

Сфотографуватися з ропухою хоч відбавляй

У місті Дубні з’явився незвичний пам’ятник – жабі-ропусі. Як зазначив один з ініціаторів створення такої скульптури, колишній Дубенський міський голова Леонід Дудко, в образі ропухи слід вбачати суто людські якості. Такі, приміром, як заздрість і жадібність.

– У написі «Хто мене в душі не має, того я не задушу» і у самому монументальному образі варто розуміти виховний момент для нації, – каже Леонід Дудко, – щоб людей, дійсно, жаба не душила. І суть проекту полягає саме у тому, щоби викорінити з душі негатив. Відтак встановили у самому центрі міста біля громадського туалету оригінальну, промовисту, навіть комічну та суперечливу скульптуру, яка буде не тільки приваблювати і веселити, але й повчати люд.

Автором незвичної архітектурної споруди став рівненський скульптор Володимир Шолудько. Жабу одягнули не у бронзу, а у полімер та бетон, що значно здешевило проект. Загалом виготовлення та встановлення пам’ятника обійшлося у 22 тисячі гривень, які спонсорували місцеві підприємці.

Попри свою оригінальність дубенська жаба-ропуха все-таки не претендує на першість в Україні. Подібні монументальні рептилії уже є в декількох українських містах, як-от у Бердянську, Голій Пристані, Севастополі, Києві.

Сергій НОВАК,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>