Лікування варикозу

Можна робити на ніч компреси з молочної сироватки: змочити нею марлю, обгорнути ділянки з розширеними венами і прикрити папером для компресу. Вранці змити сироватку холодною водою. Ефективний також компрес із перемеленого листя каштана кінського.

При болях у ногах, хворих розширенням вен, корисні теплі ванни (до колін) з відвару кори верби і кори дуба тривалістю у півгодини. Після процедури одягають на ноги бандаж або гумові еластичні панчохи і відпочивають.

Листя каланхое перистого (кімнатної рослини) промити, дрібно порізати, наповнити півлітрову банку до половини і доверху залити горілкою або 70-відсотковим спиртом. Тримати 10 днів у темному місці, періодично струшуючи. Змащувати ноги перед сном від стопи і вище (знизу вгору). Болі проходять після перших же застосувань, але у важких випадках до повного одужання процедуру потрібно повторювати чотири місяці поспіль.

При варикозному розширенні вен дає полегшення такий напій: 2 столові ложки без верху сухих подрібнених квіток календули і 2 столові ложки без верху подрібнених кореневищ аїру залити 0,5 л яблучного вина (бажано домашнього приготування), настояти в темному прохолодному місці два тижні, потім процідити. Пити по дві столові ложки три рази на день за 30 хвилин до їжі.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>