Клуб для одиноких мам – у сільській бібліотеці

Автором такого цікавого проекту є директор Центральної районної бібліотеки ім. Л. Мартовича Марія Підлеснюк. В клубі збираються одинокі, багатодітні, майбутні матері, які з певних причин залишилися покинутими. Партнерами проекту є Городенківський декан УГКЦ о. Левицький, представники районного центру зайнятості, відділ у справах молоді та спорту, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління юстиції.

– Інформацію про відкриття клубу розмістили в районній газеті та біля входу у бібліотеку. Спочатку деякі жінки подумали, що це клуб знайомств, але побачивши, що у нас надають психологічну та юридичну допомогу, не розчарувалися, а почали приводити навіть своїх подруг, – розповідає Марія Підлеснюк. – Я навіть не сподівалася, що клуб матиме такий успіх. До нас приєднуються не лише жінки з Городенки, а й усього району.

Майже тридцять матерів отримали інформацію про установи й організації, які працюють у соціальній сфері та надають всебічну допомогу. До бібліотекарів звернувся навіть одинокий чоловік і попросив прийняти його в клуб.

– У цього 42-річного батька після смерті дружини залишилось четверо дітей, – каже Марія Михайлівна. – Він, як ніхто інший, розуміє проблеми мам. Ми прийняли його до себе, а раптом тут він знайде свою половинку.

Працівники бібліотеки організували збір коштів та одягу для діток одиноких мам. Спеціальні «скриньки доброти» вивісили в окремих установах міста та райдержадміністрації.

– Так зібрали 400 гривень, які на засіданні клубу вирішили віддати мамі, у якої хвора півторарічна дитина. Це хоч якось їй допоможе, – ділиться радістю авторка ідеї. – Я навіть не уявляла, що наш клуб збере стільки жінок, скривджених долею. Багато з них потребують не матеріальної, а швидше моральної підтримки. Тож з Божою поміччю та психологом підтримуватимемо їх.

Руслана ТАТАРИН,

Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>