Горять торф’яники

Спекотна погода і відсутність опадів призвели до численних пожеж на торф’яниках. З кінця травня на Волині трапилося уже десять таких пожеж. Загалом вони охопили територію близько двох гектарів. Загорання торфу фіксувалися у Любомльському, Маневицькому, Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Любешівському, Ратнівському районах.
Особливо складна ситуація – у Луцькому районі. Протягом кількох днів працівники пожежно-рятувальної служби СДПЧ-1 і ПДПЧ-2 міста Луцька, окремого поста Державної пожежної охорони смт Торчин, а також місцеві пожежні команди сіл Береськ та Доросині боролися з вогняною стихією на торфополі поблизу села Хорохорин. Вогонь охопив територію близько гектара. Гасіння пожежі ускладнювалося тим, що поблизу немає водойм, з яких можна було б набирати воду.
Ще одна серйозна НП трапилася поблизу села Нова Лішня Іваничівського району. Тут загорілося сміттєзвалище. Пожежа встигла розповзтися територією у два гектари. Її майже добу ліквідовували 25 пожежників із п’яти підрозділів області.
Управління МНС України в області нагадує волинянам, що в умовах сухої спекотної погоди ризик виникнення пожеж на торфовищах й у лісах надзвичайно високий. Суворо заборонено розпалювати багаття у лісах та на торфовищах і бажано обмежити рух автомобілів у лісосмугах у пожежонебезпечний період.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>