«Революція» на луцькому підшипниковому

Оскільки в українців ставлення до слова революція останнім часом досить неоднозначне, одразу зазначимо, що тут воно вживається у позитивному значенні. Наприкінці минулого тижня на Луцькому підшипниковому заводі, який входить до шведської корпорації SKF, запустили дві сучасні лінії виробництва.
Урочиста церемонія запуску устаткування відбувалася за участю керівників обласної, міської влади та голови Спостережної Ради АТ «СКФ Україна» Бернда Штефана. Нові лінії потужністю по чотири мільйони підшипників на рік кожна, до Луцька перевезли з німецького містечка Шфайнфурт. Європейці в умовах виходу з кризи шукають можливостей здешевити продукцію, тому подібне устаткування отримали заводи Індії, Бразилії та Мексики. У запуск ліній на Луцькому підшипниковому заводі ВАТ «СКФ Україна» інвестовано близько 35 мільйонів гривень.
Бернд Штефан наголосив, що відтепер до продукції ставитимуть вищі вимоги. Адже її споживачами стануть такі відомі бренди як «Фольксваген» та виробник коробок передач «Гетрак».
Незважаючи на помітне нарощування виробництва завод не потребуватиме значних кадрових вливань. Для обслуговування нових ліній додатково створено лише 24 робочих місця.
Під час урочистостей голова  облдержадміністрації Борис Клім-чук згадав і про одну неприємну обставину, яка переслідує луцьке підприємство уже не один рік. Йдеться про борги держави з відшкодування податку на додану вартість. Билися над цим і попередні губернатори Володимир Бондар та Микола Романюк. Раніше інвестори навіть задумувалися над тим, аби зменшити активність в Україні через непрозорі правила гри. На початок квітня цього року держава заборгувала підшипниковому заводу 17 мільйонів гривень ПДВ. Проте інвестори все-таки сподіваються на те, що в українських урядовців переможе здоровий глузд. На останніх зборах акціонерів корпорації SKF було вирішено спрямувати на луцький завод ще 7,2 мільйонів євро інвестицій.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>