На колоді побачили хрест

Кінець березня ознаменувався кількома незвичайними явищами. У селі Сьомаки Луцького району на зрізі гілки люди побачили… лик Богородиці. А у селищі Сенкевичівка, що на Горохівщині, на спиляній колоді – зображення хреста.
Весна покликала на толоку. У Сенкевичівці місцеві жителі взялися прибирати скверик. Минулого понеділка зрізали старі дерева. Колоди забрала пожежна охорона, аби мати чим топити. А через три дні рятувальники побачили на одному зрізі зображення хреста. Про незвичайний «малюнок» на колоді повідомили селищному голові Тамарі Ющук та своєму священику – настоятелю Свято-Юріївського храму, митрофорному протоієрею Богданові Якиму.
– Відверто кажучи, я до подібних речей ставлюся дуже помірковано, – говорить отець Богдан. – Але то справді диво нерукотворне. Відчуття від побаченого важко передати кількома словами. Знак хреста був і на пеньку, що залишився у сквері. Ми в тому місці відслужили акафіст, а в Хрестопоклонну неділю, напередодні якої це сталося, встановили хрест.
Виявляється, на початку 90-х років минулого століття саме там мали намір спорудити храм. Однак передумали, оскі-льки в сквері ще красувався Ленін. Тож земельну ділянку для зведення Свято-Юріївського храму було виділено в іншому місці. Тепер жителі селища переконані: каплицю там збудувати все-таки слід.
Наталія КРАВЧУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>