У гаражі тримали 20 кілограмів ртуті

Несподівана знахідка на дачі у селі Ярославичі Млинівського району ошелешила її власницю: син знайшов у гаражі, якого взявся розбирати, металевий ящик із… ртуттю. У сховку було майже 20 кілограмів небезпечного металу!
Це господарство купив її чоловік ще у 1993 році – під дачу. Коли він помер, обійстя залишилося у спадок вдові. Звідки на території взялася отруйна речовина, ніхто не знає. Вона зберігалася в ящику у трьох скляних балонах та півлітровій банці.
Запідозривши, що у ємностях ртуть, син господині викликав рятувальників. Ті оглянули територію навколо і запевнили: зараження місцевості у Ярославичах нема, бо метал знаходився у закритій тарі. На одному з балонів була бірка, на якій вказувалося, що маса ртуті п’ять кілограмів, рік випуску – 1976-й. Працівники рятувальної служби відвезли знахідку в Млинівську СЕС для тимчасового зберігання в спеціальному приміщенні та подальшої утилізації.
Наталія КРАВЧУК, Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>