«Однією лівою» кладе суперників атлет із Тернополя

Під час XXXII чемпіонату світу з армспорту, що проходив 8-12 грудня 2010 року в американському місті Мескіт, тернополянин Андрій Пушкар виборов перше місце у змаганнях на ліву та праву руку. Таким чином, у ваговій категорії понад 110 кг наш земляк уже вдесяте виборов звання чемпіона планети.
Андрієві – 25 років, родом він із Кременця. Після закінчення Тернопільського національного економічного університету (спеціальність – облік і аудит) працює у “альма матер” тренером центру фізкультури і спорту.
Змагатися “на руках” хлопець почав з 11 років. Інтерес до народного виду спорту прищепив батько Анатолій Федорович, дитячий лікар за фахом. Саме завдяки батькові Андрій здолав підступну бронхіальну астму, а у 14 років “однією лівою” поборов і тата, одного з найсильніших армреслерів Кременеччини. 17-річним юнаком Андрій здобув “золото” на чемпіонаті України, виборов “срібло” на першості Європи, у 18 став чемпіоном світу серед юніорів у ваговій категорії до 86 кг. “Я не вчився у спеціалізованій школі, але знав, як вгадати момент, щоб правильно зреагувати і перемогти суперника”, – пояснює спортсмен. Згодом були у нього й інші тріумфальні перемоги. Нині Пушкар – один із наймолодших в Україні заслужених майстрів спорту.
Він пробував себе у різних видах, але потім зрозумів, що лише рукоборство – його “стихія”.
– Це просте і доступне кожному заняття, яке виявляє чоловічу силу, додає здоров’я, – каже Андрій. – Як у кожному спорті, є у армреслінгу й свої слабкі сторони: найпоширеніші – травми ліктьових суглобів.
За словами Пушкаря, пік форми для рукоборця – 25–30 років, тобто нині Андрій перебуває у розквіті фізичних можливостей і зупинятися на досягнутому не збирається.
Серце атлета ще не зайняте, але він, як справжній чоловік, мріє про сім’ю і сина, якому зможе передати усі свої навички і силу.
Світлана Клос,
м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>