Опозиція скаржиться на тиск влади

Лідери обласних організацій опозиційних політичних сил на початку тижня зустрілися з представниками засобів масової інформації й в один голос заявили про спробу  втручання діючої влади у виборчу кампанію до місцевих рад. Зокрема, як розповів керівник волинської “Батьківщини” Анатолій Грицюк, відбувається революція в облвиборчкомі. Так, представники від провладної партії та її сателітів домоглися зміщення з посади голови обласної виборчої комісії Олександра Стасюка (відповідне рішення ЦВК оскаржується у судових інстанціях). Більше того, коли він, делегований до ОВК від “Батьківщини”, перебував у столиці, у Луцьку відбулося засідання волинського облвиборчкому, на якому з-поміж інших розглядалося питання про визначення підприємства для друкування бюлетенів. Право на це отримала одна з приватних друкарень.
– Певні сили визначили заздалегідь це підприємство для проведення так званого тендеру. Існують сумніви, чи можна буде проконтролювати кількість надрукованих бюлетенів. Таким чином нас можуть легко ошукати, – зазначив керівник обласного осередку “Батьківщини”.
У деяких політичних сил виникли проблеми з реєстрацією кандидатів – про це заявили лідери обласних осередків “За Україну!”, КУН та УНП. Усе це, на думку опозиціонерів, робить діючий режим, щоб монополізувати владу й на місцях.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>