Чому виплати матерям-героїням щороку змінюються?

Нам присвоєно звання “Мати-героїня” 5 травня 2009 року. Медалі і посвідчення ми отримали в жовтні того ж року. Але одноразову допомогу – 6690 гривень – нам виплатили лише в липні цього року. Нещодавно у вашій газеті ми прочитали, що матері, яким присвоєно почесне звання у 2010 році, отримують допомогу на дві тисячі більше, аж 8690 гривень! А чи компенсують нам цю різницю?
З повагою
матері-героїні села Ниці (12 осіб)
Старовижівського району
Волинської області

Ні не компенсують. Як повідомила головний спе-ціаліст управління сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Яна Фурманюк, одноразова допомога матерям-героїням залежить від прожиткового мінімуму, який кожного року в нашій країні змінюється. У 2009 році, коли вам було присвоєно звання, цей мінімум становив трохи більше 660 гривень. Відповідно десять мінімумів (а саме стільки входить в суму одноразової допомоги) у минулому році становили 6690 гривень. Цьогоріч прожитковий мінімум збільшився, тому збільшилися і одноразові виплати тим матерям-героїням, які удостоїлися такого звання у 2010 році.
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>