Середньостатистичний житель США щорічно споживає 3 тонни їжі. У тому числі майже 95 літрів молока, 96 кг м’яса і риби, 57 кг картоплі, 24 кг хлібобулочних виробів, 13,6 кг салату-латуку, майже 11 кг цукерок, 10 кг помідорів (половину – за рахунок використання кетчупу і томатних соусів), 9 кг макаронних виробів, 2 кг броколі. А також 64 літри попкорну, 23 літри морозива і 46 шматків піци. За підрахунками Інституту харчового маркетингу, у 2005 році середньостатистична американська сім’я щонеділі витрачала на придбання продуктів харчування 130 доларів. За даними маркетингової фірми Plunkett Research, в 2005 році об’єми продажів продуктів харчування в США склали 995,6 млрд доларів.
Comments: |