Вшанували міліціонерів-афганців

Минула сімнадцята річниця виводу радянських військ з Афганістану. З цієї нагоди в управлінні МВС у Волинській області відбулося вшанування працівників міліції, які брали участь в бойових діях на території інших держав. А таких чимало. Основну увагу було присвячено воїнам-афганцям. На урочистості завітали заступник голови обласної ради Василь Струк, начальник відділу взаємодії із правоохоронними органами облдержадміністрації Олександр Радощук – також воїн-афганець, голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович. Учасники зустрічі поклали квіти до стели пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, та до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам на луцькому Меморіалі Слави. На адресу правоохоронців, які брали участь у бойових діях на території інших держав, на-діслав вітальну телеграму Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Начальник обласного управління МВС Віктор Швидкий з нагоди свята нагородив найкращих міліціонерів-афганців медалями “За відзнаку в службі” ІІ ступеня та почесними грамотами. Також міліціонери отримали подяки від облдержадміністрації та обласної ради. Григорій Павлович також нагородив спеціальними відзнаками найбільш активних учасників афганського руху на Волині, що служать в міліції.
Загалом участь в афганській війні брали 2330 волинян. Із них 70 загинули на чужині. Ще кілька наших земляків й досі вважаються безвісти зниклими.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>