Сталін хотів створити армію мавполюдей

Дізнавшись про генетичні експерименти, які проводилися у 20-х роках минулого століття в Німеччині, Сталін захопився ідеєю створення надлюдини. У 1926 році він виголосив: “Треба осідлати природу!”

{
«Мавполюдей» створювали чотири роки

Комуністичний диктатор мріяв про армію гуманоїдів, які б мали надзвичайну силу, недорозвинутий мозок, не відчували б болю, були витривалими і невибагливими до їжі. Він сподівався, що якщо схрестити людину з мавпою, то можна отримати нову породу мавполюдини, яка буде вірою і правдою служити ідеалам диктатури. Він збирався з допомогою таких людей видобувати вугілля, будувати залізниці у важкодоступних місцях Сибіру й арктичних регіонах.
У 1926 році Політбюро ЦК КПРС схвалило відповідний проект і доручило Академії наук вивчити питання, як можна створити “живу воєнну машину”. Завдання поклали на відомого вченого Іллю Іванова. На дослідній станції в Криму він намагався схрестити з людиною мавпу: садовив тварин в камери з політичними в’язнями. Коли з цього нічого не вийшло, відправився працювати на дослідну станцію у Новій Гвінеї (Західна Африка). Іванов, який нічого не знав про відмінності карти хромосом, намагався запліднити самок шимпанзе і горил з допомогою людської сперми. Він запліднював уві сні африканських жінок сперматозоїдами мавп.
В одному з послань Політбюро Іванов писав: “Найбільша проблема в тому, щоб спіймати живих людських самок”. Він повідомляв, що їм вдалося захопити кілька африканських жінок для запліднення їх спермою мавп. Але жоден з цих експериментів не завершився вагітністю.
14 квітня 1929 року вийшла постанова комісії при Науковому відділі Раднаркому СРСР, в якій зазначалось:
1. Досліди мають бути продовжені професором Івановим у Сухумському розпліднику мавп як між окремими їх видами, так і між мавпою та людиною.
2. Досліди гібридизації шляхом штучного запліднення жінок спермою антропоїда можуть проводитися, тільки якщо жінка у письмовій формі висловить згоду бути підданою штучному заплідненню спермою антропоїда.
3. Досліди треба провести на якнайбільшій кількості жінок (не менше п’яти).

Перемога чи...?

Офіційно в Іванова нічого не вийшло. У 1930 році його заарештували, а через два роки він помер у робітничому таборі ГУЛАГу. Однак існують дані, що радянським лікарям все-таки вдалося  отримати кілька людиноподібних гібридів, а Іванова “згноїли”, щоб він не розказав про свої вдалі спроби на світових наукових симпозіумах.
У своїй книзі “Загадка замороженої людини” британський біолог доктор Бернар Ейвельсон наводить слова жінки, яка записала розповідь радянського лікаря із сибірського концтабору: “Цей чоловік розказав, що був заарештований за невиконання розпорядження: вимагалось провести запліднення жінок спермою горили. Досліди проводились у лікарняному управлінні ГУЛАГу. Росіяни отримали таким чином расу мавполюдей: вони мають зріст 1,8 метра, вкриті шерстю, ростуть швидше, ніж люди, і тому швидко стають придатними для роботи. Єдиний їх недолік – нездатність до розмноження.”

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>