Батька добивав ногами

Це сталося в селі Сторожів, що на Рівненщині. Шістдесятидворічний Петро Купченко (імена та прізвище у матеріалі змінено) спробував захистити доньку, і поплатився життям. П’яний син двома ударами кулака звалив його на підлогу і добив ногами.

Правоохоронці, які прибули на місце трагедії, виявили в кухні захололе тіло господаря помешкання з ознаками насильницької смерті. Вирішили оглянути оселю, але до однієї з кімнат двері виявилися зачиненими. Довелося вибити.
Те, що побачили, приголомшило ще більше: Микола Купченко лежав нерухомо із зашморгом на шиї. Щоправда, невдовзі невдаху-самогубця вдалося повернути до тями. Протверезівши, він розповів про всі обставини жахливої сімейної драми.
Того дня Микола, який мешкав у Рівному, приїхав до батьків напідпитку. Дома була лише сестра. Вона швидко приготувала наїдки і запросила брата до столу. Вочевидь, випитої дози спиртного йому було мало. Захотілося ще. Знаючи неврівноважену психіку Миколи, травмовану під час служби у Нагірному Карабасі, Оксана всіляко переконувала брата утриматись від вживання горілки. Виникла сварка. Ображений гість грюкнув дверима і пішов з хати. Щоправда, згодом він повернувся. Почав нишпорити по хаті і таки знайшов недопиту пляшку горілки. Осушивши її до дна, не заспокоївся.
Батько повернувся додому з пасовища надвечір. Розпряг коней, зняв із себе плаща. Ще не встиг переступити поріг оселі, як почув роздратовані голоси сина та доньки. Зрозумів, що Микола знову добряче почастувався оковитою. Спробував охолодити його емоції та захистити Оксану, але це ще більше розлютило Миколу – син несподівано накинувся на батька. Двома ударами в обличчя звалив його на підлогу. Але на тому не заспокоївся – заходився бити ногами. Отямився лише тоді, коли жертва перестала дихати. Переляканий нападник схопив нерухоме тіло батька і потягнув його на кушетку. Нервово робив штучне дихання, намагаючись врятувати. Марно.
За кілька хвилин Микола усвідомив, що накоїв. У відчаї він вирішив накласти на себе руки. Вбив у стелю великого цвяха, прив’язав до нього шпагат і накинув зашморг на шию. Проте кріплення виявилося ненадійним – самогубець гепнувся на підлогу. Оговтавшись, він знову наважився повторити цю операцію. Але і вдруге Миколі не судилося вкоротити собі життя: порвався шпагат. Знавіснілий, пішов до кімнати. Знайшовши графин горілки, у відчаї спорожнив його. Але навіть надмірна доза оковитої не затьмарила у його свідомості страшної думки. Невдовзі знову почав майструвати зашморг. Прив’язав його до бильця ліжка. Доки готував знаряддя смерті, від випитого заснув.
…За фактом злочину порушено кримінальну справу. Миколі Купченку загрожує позбавлення волі на термін від семи до п’ятнадцяти років.
Петро КОВАЛЬЧУК,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>