Хороший йогурт – це майже ліки

Що ми знаємо про йогурти? Традиційні характеристики цього продукту обмежуються словами смачно та корисно. Насправді ж йогурт – це унікальний продукт, який має багатовікову історію. Хороший йогурт – це ліки для організму людини.
Тисячолітня історія
Існує безліч легенд про створення йогурту. За однією з них, Бог відкрив чудодійні властивості цього продукту прабатькові Аврааму, який прожив після цього 175 років. У Франції придворні медики були не в змозі вилікувати недугу короля Франциска I – кишковий розлад. Почувши про це, турецький султан послав королю свого лікаря. Знахар прибув у палац зі стадом кіз і чарівним рецептом виготовлення йогурту. Франциск I вилікувався дуже швидко, а йогурт з того часу набув неабиякої слави.
Під різними іменами цей кисломолочний продукт використовується в кулінарії різних народів світу. В Азії це “катик”, у вірмен – “мацун”, у грузинів – “мацоні”, у таджиків – “чургот”. А звична для європейців назва – “йогурт” походить від болгарського “югурт”. Всесвітню популярність болгарський югурт отримав завдяки російському вченому  Мечнікову. На початку XX століття у лабораторії він виділив з югурта мікроорганізм, який назвав “болгарською кисломолочною паличкою”. Дослідивши її властивості, Мечніков дійшов висновку, що йогурт – це своєрідний “еліксир молодості”, який сповільнює процеси старіння.
Сьогодні йогурти включають до свого раціону 30% населення земної кулі. Рекордсменами по споживанню цього корисного продукту є мешканці Фінляндії. Кожен з них за рік з’їдає по... 35 кілограмів йогурту.
Чим корисний йогурт?
Перш ніж розпочати виробництво нової серії йогуртів, молочна компанія “Галичина” ретельно вивчила історичний досвід та сучасні лабораторні дослідження цього унікального продукту. Якщо склянка молока за одну годину засвоюється організмом  лише на третину, то йогурт – повністю.
Саме тому йогурти “Галичина” – дієтичний продукт, який підходить для кожного члена сім’ї. Як і молоко, вони багаті на протеїн, кальцій і цілий ряд вітамінів (С, В6, В12). Але справжня сила йогуртів “Галичина” в живих мікроорганізмах. Вони містять “еліксир молодості” – болгарську паличку. А ще – три додаткові молочнокислі бактерії: Bifidobacterium, L.casei та L.acidophilus, останні з яких не виробляються людським організмом. Такий унікальний комплекс створює потрійний захист для людини. Потрапляючи до шлунково-кишкового тракту, ці бактерії допомагають краще перетравлювати їжу, знищують хвороботворні бактерії, підвищуючи тим самим опірність організму до інфекцій. 
Вчені довели, що вживання йогурту допомагає швидше зменшити вагу. А ще – молочнокислі бактерії, що входять до складу йогуртів “Галичина”, допомагають організму засвоювати кальцій, необхідний для формування кісткової тканини.
Відомий цілитель Гіппократ понад тисячу років тому зауважив: “Їжа повинна бути нашими ліками, а ліки – їжею”. Сьогодні “їжею, яка лікує” є живі йогурти “Галичина”.  
Наталія ГОЛОВАЧКО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>