У «Волині» – новий тренер і поки що старі гравці

До весняної частини чемпіонату разом з Віталієм Кварцяним команду готуватиме новий перший помічник головного тренера Володимир Журавчак. Він відомий своєю роботою у львівських “Карпатах” і ФК “Львів”. Останнім часом український фахівець трудився разом з Олегом Лужним в латвійській “Венті”. Отримавши запрошення з Луцька, Володимир Журавчак погодився практично без роздумів, але заздалегідь погодив своє рішення з партнером – Олегом Лужним.
Нагадаємо, що місце старшого тренера стало вакантним у луцькому клубі після переходу Петра Кушлика на посаду головного наставника ужгородського “Закарпаття”. Тож майже всю першу частину чемпіонату “Волинь” відіграла без старшого тренера.
Що ж до придбання нових футболістів, то тут все набагато складніше. Тільки в перші дні нового року до Луцька прибуло близько п’ятнадцяти потенційних новачків. П’ять з них вже відправлені з команди. Перспективу залишитися у “Волині” має юний голкіпер з латвійського клубу “Олімп” (Рига) Євгеній Лайзан. Батько Євгена свого часу також виступав за “Волинь” у чемпіонському сезоні 1989 року. Натомість уже є інформація, що попередній основний голкіпер команди Віталій Постранський вирушив на оглядини в запорізький “Металург”.
Всупереч заявам про продаж всіх іноземців, більшість з них продовжує тренуватися з командою і брати участь в двосторонніх іграх. Немає в Луцьку лише двох легіонерів з Африки – Папа Гуйє і Майкла Чиді. Але від планів на перехід на суто українських футболістів у клубі ніхто не відмовляється.
Остаточний список гравців, які поїдуть з “Волинню” на збір в Анталію, стане відомий до кінця нинішнього тижня. До Туреччини лучани прибудуть 22-го січня і цього ж дня мають зіграти перший свій тренувальний матч у міжсезонні. “Волинь” подала заявку на участь в турнірі “Кубок Кремля” (за назвою готелю, в якому має розташуватися команда) з призовим фондом 10 тисяч євро. Окрім лучан, в турнірі зіграють вісім команд розбитих на дві групи. Вже відомо, що серед них будуть сербський ОФК, болгарський “Літекс” і хорватський “Осієк”.
Цей турнір став останнім аргументом щодо проведення зборів у Туреччині. Адже після поширення там пташиного грипу керівництво луцького клубу цілком серйозно розмірковувало про зміну планів. Як варіант розглядалася можливість проведення збору на Кіпрі.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>