Легіонери стали патріотами Волині

Луцька “Волинь” голосно заявила про себе. Та щоразу, коли команда наближалася до числа лідерів, щось обов’язково зупиняло її. Так трапилося і у нинішньому чемпіонаті. Протягом сезону керівництво ФК “Волинь” намагалося не торкатися болючих тем, аби не тривожити душі вболівальників. Після закінчення сезону головний тренер команди Віталій Кварцяний таки вирішив відверто розповісти про наболіле.

– Наше існування дуже непросте, – каже Віталій Володимирович. – Волинська область в розбудові спортивної інфраструктури дуже відстала. Хоча це питання має бути серед основних на різного рівня сесіях. Не варто забувати, що країна потребує вкладень у здоров’я людей. Діти не мають де займатися. Кожен спортивний майданчик вже на контролі будівельних фірм, які хочуть щось будувати, але тільки не спортивні майданчики.
Подивіться, у якому стані у нас знаходиться головний стадіон області! Невже це завдання одного президента ФК “Волинь” Василя Столяра. При підтримці губернатора він намагається щось змінити. Нині футбольний клуб, який грає у вищій лізі, повинен виконувати більше ста різних пунктів. Ми своїх зобов’язань дотримуємося. У “Волині” навіть є атестат, який дозволяє команді брати участь в єврокубках. Спеціальна комісія з Європи вказала нам на недоліки, які треба усунути. В основному вони стосуються стадіону. Тому допущення до участі в єврокубках у нас, можна сказати, умовне.
Минулого сезону ми весь час трималися в зоні УЄФА. Тільки фінансові проблеми не дозволили нам досягнути мети. І цього року команда після першого кола була третя. Але знову нам не вдалося вчасно розрахуватися з хлопцями, віддячити їм за роботу. Більшість вболівальників цього не знають, а від нас вимагають тільки перемог.
До Нового року ми видали футболістам майже всю зарплату. Але головний стимул – премії за виграний матч… Сьогодні футбольний клуб “Волинь” тримається на фанатизмі Василя Столяра і патріотизмі футболістів, який нам вдалося виховати. У нас 12 іноземців у команді – вони всі напівштучно стали патріотами Волині. Їдучи із Сімферополя (там лучани перемогли з рахунком 2:1 – авт.), співали пісню “Волинь моя...” двадцять годин. Але їм розбив серце волинський вболівальник своїми викриками “Ганьба!”
– З вищесказаного зрозуміло, що плани з виходом у кубок УЄФА цього року здійснити не вдасться.
– Зараз говорити про якісь плани недоцільно. Президенту клубу дуже важко. Минулого року, коли ми завершили чемпіонат, я сказав Василю Андрійовичу: “Якби ти нам хоч трішки в кінці допоміг, ми були б треті”. Не може команда без вкладень, як літак без пілота і палива, а ми, образно кажучи, тривалий час летіли без літака взагалі. Столяру потрібна підтримка. Дайте йому зелене світло – отоді запитаєте у мене про результат. Чого це ви треті, а не другі? У тебе ж є база, автобус, нормальні зарплати.
– Розкажіть, яких змін слід чекати у складі команди?
– Ми, мабуть, продамо одразу десять футболістів. Не сказав би, що я цього хочу, але цей крок дозволить нам якісно провести трансферну політику. Одразу кілька клубів цікавляться сенегальцем Папа Гуйє. Румунів Буту і Шумахера також виставимо на трансфер. В естонця Тааві Ряхна є непогані пропозиції, ми не будемо йому заважати. Доведеться підшуковувати нову команду Борису Чеботарю. Ще не вирішене питання з Постранським. Він пропустив 32 м’ячі у першому колі. Можливо, він просто не мав конкуренції і зменшив до себе вимоги. На 90 відсотків можу сказати, що не буде в команді й Омоко. Ще раніше статус вільних агентів отримали Міодраг Джудовіч та Саша Мітіч. Ще один серб – Марко Девіч – має запрошення від двох російських команд.
У Луцьку поки що точно залишаються воротар Віталій Неділько, гравці Володимир Ковалюк, Володимир Гащин, Роман Жерш, Вадим Панас (який у першому колі успішно відіграв в оренді у луганській “Зорі”), Роман Коц (повернувся з Казахстану), Василь Сачко, Василь Товкацький, Олександр Пищур, Роман Максим’юк, Майкл Чіді. Розраховуємо й на дублерів, які підійшли до рівня основного складу, – Романа Степанова, Сергія Шпака, Івана Семиряка, Дмитра Трефіловського, який досі заліковував травму, отриману у матчі дворічної давнини з “Карпатами”. Вирішуватимемо питання з Ярославом Хомою. Розраховуємо на Павла Рибковського. Йому всього 16 років, але він може потрапити в основний склад.
Плануємо запросити кількох футболістів. Є домовленість з гравцями київського ЦСКА Піхуром і Михаликом, які протягом першого кола на правах оренди захищали кольори ужгородського “Закарпаття”.
Ведемо переговори з футболістом донецького “Металурга” Алексєєнком. Він кваліфікований гравець і завжди забивав нам вирішальні голи. Не виключено, що у “Волинь” повернуться її двоє колишніх гравців – Борис Поляков і Андрій Соколенко (на даний момент це питання уже вирішено позитивно – авт.). Думаємо взяти кількох гравців з “дубля” київського “Динамо”. Однак орендувати їх невигідно, тож, якщо будуть кошти, викупимо їхні контракти.  Думаємо запросити Романа Нестеренка, який колись уже грав за “Волинь”. Останній рік він успішно відіграв у Казахстані. Став чемпіоном країни і найкращим голкіпером казахської першості. Зараз ведемо з ним переговори.
Якщо всі плани вдасться реалізувати, у “Волині” залишиться один іноземець – Майкл Чіді.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>