Бракує набоїв, аби «підстрелити» пташиний грип

Після спалаху пташиного грипу на півострові Крим МНС та ветеринарна служба взялись за моніторинг пернатих в інших регіонах України. Для цього на місцях мають вибірково відстрілювати перелітних і осілих диких птахів й брати проби крові на виявлення небезпечного вірусу.
Головний державний інспектор ветеринарної медицини Івано-Франківська Юрій Бабій б’є на сполох: міська влада не виділила кошти на набої, аби відстрілювати птахів для проведення аналізів. Гроші на придбання патронів,  відповідно до рішення обласної протиепізоотичної комісії, має виділити управління житлово-комунального господарства. Проте комунальники вдають, що про це вперше чують, до того ж, кажуть вони, немає в кошторисі відповідної статті видатків.
У суперечку змушений був втрутитися перший заступник міського голови Зіновій Ониськів. Ветеринари побоюються, що в разі, не дай, Боже, спалаху пташиного грипу крайніми будуть знову вони, а не ті, хто мав би фінансувати протиепізоотичні заходи.

Іван ДМИТРІВ,
м. Івано-Франківськ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>