Хочеш премію? Поділись!

Непоганий спосіб підзаробити вигадав начальник одного з управлінь у Ланівецькому районі Тернопільської області. Винахідливий чиновник вимагав від підлеглих віддавати йому половину їхніх премій. Інакше, пояснював, не отримають нічого. Таким чином чоловік розжився на кілька тисяч дармових гривень. Цю оборудку  викрили нещодавно співробітники тернопільського УБОЗу.
За повідомленням центру громадських зв’язків обласної міліції, високопосадовець, заохочуючи підлеглих за старанну роботу, половину преміальних змушував віддавати йому. Міліціонери затримали любителя нечесних заробітків “на гарячому”, під час передачі йому грошей. Задокументовано шість подібних фактів. Усе почалося напередодні професійного свята працівників сільського господарства. Службовець довго мізкував, як розподілити гроші між працівниками, щоб і у власній кишені не було порожньо. Аби уникнути розмов „за спиною”, керівник поставив до відома підлеглих, що гроші треба буде переділити. З людьми бесідував віч-на-віч, заявляючи: „Премію даю за половину”. Хто не погоджувався, того начальник викреслював зі списку. Під керівництвом знавця своєрідної „таблиці ділення” перебував не один десяток співробітників. Задокументовані факти свідчать, що йшлося про суми від 200 до 500 гривень з кожного працівника.
За статтею 362 (ч.2) КК України порушена кримінальна справа.

Євгенія Ліщук,
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>