«Долари відмінили»

Минулого тижня у Луцьку затримали чималу групу циган, які займалися шахрайствами. Однак, як виявилося, заспокоюватися мешканцям міста ще зарано. У Луцьк завітала нова бригада „гастролерів”: чи то циган, чи то молдаван. Шахраї діють групою, до якої входять чоловіки та жінки, можуть переміщуватися на автомобілі. Жертвами зловмисники обирають в основному літніх людей. Представляючись працівниками соціальних служб, вони розповідають „легенду” про те, що „долари відмінили” (інший варіант – з обігу нібито вилучають гривневі чи інші купюри певного номіналу). Довірливі пенсіонери дуже бояться втратити свої невеличкі заощадження на „чорний” день. Але шахраї заспокоюють стареньких і кажуть, що їхня скромна місія якраз і полягає в обміні вже „непотрібних” папірців на „справжні” гроші.
Внаслідок такого обміну грошики з рук наляканих страшними пертурбаціями в країні пенсіонерів перекочовують в кишені „благодійників”. З 29 листопада по 6 грудня шахраї таким чином уже чотири рази „допомогли” мешканцям Луцька позбутися кругленьких сум. Ще один схожий випадок трапився трошки раніше у Ратнівському районі, де одна із сімей втратила 2150 доларів та 5 тисяч гривень.
Правоохоронці закликають жителів міста та області: коли смугляві „соцзабезівці” почнуть вішати вам локшину на вуха, чимдуж по телефону набирайте „02”, й позбавите себе та інших потенційних жертв неприємностей.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>