Незаконно вполював 10 ондатр

Володимира Сича, жителя села Хрінники Демидівського району, що на Рівненщині, затримали працівники Волинського обласного управління екології та природних ресурсів. В заплаві водосховища “Хрінники” він попався на “гарячому”: мав при собі вісім капканів та десять ондатр. Дозволу на вилов звірів не мав. Завдані збитки становлять 3400 гривень. А суму штрафу визначить суд. Хоча, згідно зі статтею 82 Кодексу України про адмінпорушення, він становить від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів.
– Як повідомили жителі села, це не єдиний випадок браконьєрства на водосховищі, – розповів екологічний інспектор Володимир Граковський. – Люди, які багатіють на тому, що дає природа, не тільки ночами полюють на ондатр, але й розвалюють боброві хатки, виловлюючи і цих звірів. Шкіри ондатр і бобрів здають скупникам у Берестечку та на Завокзальному ринку, що в Луцьку. Шкіра ондатри коштує всього 10 гривень. Зате шапку з ондатри на цьому ж ринку можна придбати за 140 гривень. На неї використовують всього чотири шкіри. Отож, зрозуміло, хто виграє на такому “полюванні”. Але, попри все, доведеться відповідати за впольовані ондатри саме Володимиру Сичу.

Марія ДУБУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>