Польський міністр заплатить за смерть українця?

У січні 2001 року польські поліцейські з містечка Свідник Мирослав Г. та Анджей Б. зупиняли автомобіль “Шкода” з українськими номерними знаками для перевірки документів поблизу Любліна, однак водій Сергій К. не зупинився, а почав втікати. Швидкість іноді сягала навіть до 180 км/год. Польські поліцейські переслідували утікача і врешті наздогнали. Після цього поліцейський Мирослав Г. вийшов з автомобіля, витягнув свій табельний пістолет і застрелив українця на очах у вагітної дружини.
Ця скандальна справа набула неабиякого розголосу в Польщі та Україні. Найгірше те, що вбивця так і не отримав жодного серйозного покарання за вчинене. Районний суд у Хелмі за ненавмисне вбивство засудив Мирослава Г. до двох років ув’язнення, а його колегу Анджея Б. – до умовного відбування терміну. Однак польські поліцейські оскаржили вирок суду в Окружному суді міста Люблін. Його рішення змінило форму виконання вироку для вбивці на умовну.
Дружина вбитого українця разом з адвокатами вимагають відшкодування у Людвіка Дорна, нового польського міністра внутрішніх справ і в адміністрації.

Віктор ЯРУЧИК,
м. Люблін (Польща)

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>