Пацієнти втекли з… психлікарні

З Острозької обласної психіатричної лікарні втекли троє пацієнтів. Про це повідомили в Острозькому райвідділі міліції. Ще двох психічно хворих працівники медзакладу спільно з правоохоронцями затримали на території лікарні. Пацієнти-втікачі примусово лікувалися у відділенні закритого типу. Сюди вони потрапили згідно з рішенням суду – як правопорушники, визнані неосудними. Тож замість перебування у місцях позбавлення волі їх зобов’язали пройти курс лікування. Один з пацієнтів знаходився тут вже понад два роки, інший – всього три місяці. Острозька обласна психіатрична лікарня міліцією не охороняється. Правда, відділення закритого типу – це відділення посиленого нагляду.
– Тут більший штат персоналу, – розповів телефоном головний лікар медзакладу Олександр Лазарчук. – У відділенні загратовані вікна, вхідні двері подвійні і постійно зачинені на замок.
За словами Олександра Володимировича, у згаданих пацієнтів останнім часом різко погіршився психічний стан. Того дня вони накинулися на санітарку, побили її, а іншого працівника медзакладу вхопили за горло і вимагали відкрити вхідні двері. Злякавшись за життя колеги, санітар відімкнув замок – і психи опинилися на волі.

Наталія КРАВЧУК,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>